Sörfürdő – egy régi találmány, nem csak férfiaknak

Büszkék vagyunk arra, hogy a környék legfelkapottabb sörtevékenységeit tartalmazó wellnessélmények egyikeként tartanak számon. A termalfürdő.hu csapata által közzétett cikk részleteit olvashatják. Köszönjük nekik a remek összefoglalót!

Miért is ennyire kiemelkedő a sör jótékony hatása? Mi kerül a fürdővízbe? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

A sör szépítő hatását már az ókorban is ismerték, kiemelten a komló nyugtató-altató  és izomlazító hatása miatt alkalmazzák. Ezen kívül a maláta és az élesztő sem maradhat ki a fürdővízből. A maláta ásványi anyagokban gazdag míg az élesztő magas B-vitamin tartalma miatt bőr, köröm és hajszépítő hatással bír.

A hatalmas fadézsákat 36 fokos thermálvízzel töltik fel ebbe kerülnek sör száraz alapanyagai. A forró vízben kifejtik jótékony hatásukat így a sörfürdőzés végeztével felfrissülve, ellazulva távozhatunk. A Széchenyi fürdőben található Thermal Sörfürdő szolgáltatását vehetjük igénybe ha egy különleges élményt szeretnénk kipróbálni.

 

forrás: https://www.termalfurdo.hu/furdozes/sorfurdo–egy-regi-talalmany-nem-csak-ferfiaknak-5653