Sörfürdő részletek

A Sörfürdőnek már nagy hagyománya van. De hogy is zajlik egy ilyen fürdőzés?

Fontos számunkra a biztonsága

  • Dézsáinkat 100 % -ban tiszta termálvízzel töltjük fel. Vegyszert nem adunk a fürdővízhez!
  • A fürdést követően minden vendég után alaposan kitakarítjuk és fertőtlenítjük dézsáinkat.

Sörfürdőnk már két helyen is megtalálható a Széchenyi és a Lukács fürdőben.

A Lukács fürdőben lehetőség van külön csak a Sörfürdőbe is jegyet váltani és különleges programok kipróbálására.

A 300 literes dézsákat harminchat fokos, ásványi anyagokban gazdag gyógyvízzel és a sörfőzés természetes hozzávalóival (komló, árpa, maláta, sörélesztő) töltjük fel. Utóbbiakat először összekeverjük egy speciális sörsóval, majd felöntjük sörhabbal, ez pedig egy különleges gyógynövényes fürdőteredményez, ami legalább annyira jó a testnek, mint a léleknek.

Erre bizonyíték, hogy a komlót a népi gyógyászatban anno nyugtató-altató hatásúnak tartották, itt pedig olyan nagy koncentrátumban kerül a fürdővízbe, hogy abból száz liter sört lehetne főzni. Az árpa megszépíti és regenerálja a bőrt, akárcsak a sörélesztő – ami mellesleg jó hatással van az izmokra és az idegrendszerre is. Javul a vérkeringés, kitisztulnak a pórusok, kiázik belőlünk a hét közben felgyülemlett stressz és feszültség, enyhül a másnaposságunk. Minden alkalommal újratöltjük a kádakat, szóval mindenki friss fürdőt vehet.A különleges élménynek része, hogy korlátlan mennyiségű cseh sört is csapolhatunk magunknak, amit tradicionális magyar sör-korcsolyákkal fojthatunk le. Mindez háromnegyed órán keresztül: maga a sörhabos mennyország.

A Sörfürdő a Széchenyi Fürdőben és a Lukács Fürdőben is megtalálható. 

A komlóvirágot mintázó lámpa halvány fénye alatt frissen csapolt sört kortyolni, miközben élvezzük a gyógyvíz jótékony hatásait, illetve a jacuzzit – szerintünk ez kimeríti a maradandó élmény fogalmát. Ráadásul a kombinált jeggyel még a sort sem kell kivárni a bejáratnál, ugyanis mindenkit megelőzve vethetjük bele magunkat a sörfürdőzésbe, a 45 perces sörfürdőzés utána pedig levezetésként jöhet egy kör szauna vagy a már jól ismert termálmedence.

Válassz az alábbi Sörfürdő élmények közül!